ICA-kassörskorna

Var och handlade på ICA Spiralen idag och när jag går omkring där bland varuhyllorna kan jag inte låta bli att lägga märke till vilka som jobbade där idag. Den superblonda bruden med en rynka i pannan, den äldre damen som förmodligen suttit där alldeles för länge, killen som påminner om Marcus Schenkenberg..eh screw him. han var inte där idag.

Det känns bra att känna igen de här ansiktena. De blir en del av min vardag och själva är de totalt ovetande om sitt medvetande i min vardag. På något vis finner jag det lite roande. Samtidigt tänker jag på hur det skulle vara att följa deras manus för en dag. Ögonkontakt med kunden, säga hej. Stämpla in alla varor (bip...bip) då blir det tvåhundrasextiotvåoch femtio tack. Tack. Tack...(Nästa kund) Hej (bip..bip). Kanske skulle man försöka starta et intelligent samtal med någon av dom någon gång, typ fråga "vad tycker du om ekologiska varor" eller leka don juan och berömma dom för de snygga arbetskläderna. Ja, jag undrar ju bara vad som skulle hända.

Imorgon lördag och match mot Köping borta. Det lär smälla som vanligt mot dom. Får se vart det bär av ikväll..kaffe på Världens?

Pura Vida 

De bästa filmerna?

Ja, det här är precis vad det ser ut som. Det här är mina nya blogg. Efter det mindre ambitiösa försöket med Starsailor som urartade i klagande över hur orättvis världen varit mot mig och det ambitösa försöket med GAFFEL som tyvärr grävt sin egen grav genom överambition och pretentiösa texter är det här en helt jävla vanlig blogg. Den handlar om mig, min vardag och människor omkring mig som bygger upp den.

Förra helgen låg jag sjuk, vilket gav tillfälle till en he del tv-tittande. Och var ag inte övert ygad tidigare så är jag det nu. Chrs Härenstam kan vara den sämste sportkommentatorn nånsin. Karln bemästrar att ta sig själv på största allvar och är lyckligt ovetande i sin alldeles uppenbara okunskap om det vackra spelaet, joga bonita, även refererat till som bandy.

En del bra filmer blev det med. Och mitt i feberyran gav jag mig likt Rob i High Fidelity på att försöka lista saker. Bland annat de fem bästa filmerna genom tiderna. Här är vad jag kom fram till.

5. Bara en dag
En personlig favorit. Egentligen en liten film, men liten kan vara vackert och det är det i det här fallet. För nio år sedan träffades två människor under en het natt i Paris, och nu återförenas de igen. De har bara några timmar på sig att bestämma sig om de ska leva med eller utan varandra resten av livet. Snyggt filmad-man får känslad att filmen är gjord utan ett enda klipp.
4. Nyckeln till frihet
Med bl.a. Morgan Freeman, bättre än någonsin som fången Red. Om vänskap, och om att aldrig förlora hoppet. Varm, star och med (minst ) en oväntad vändning
3. Braveheart
Ok, det är en bombastisk Hollywoodfilm. Men jag älskar den skotska känslan i filmen. Blodet stänker och slagen avlöser varann, men däremellan finns det själ i filmen. Dessutom med ett mycket vackert soundtrack.
2. Forrest Gump
Ja, alla har vi sett den och vet hur Forrest Gump snubblar fram i livet och gör succé överallt med sin vänlighet och sin blinda naivitet. En film om livet som det borde vara.
1. Magnolia
Tre timmar becksvart mörker avslutas med en strimma av ljus. Grymma insatser av samtliga skådespelare och med en helt oslagbar integrering av sju olika människors öden i varandra. Har du inte sett den så är detr bara att surfa ut på piratebay med detsamma!

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0